Flynytt

NLF / Nyhetsinnsamler / Kilder / Flynytt
Subscribe to Flynytt nyhetsstrøm
Oppdatert: 3 min 59 sek siden

Nå kan norske klubbskoler utdanne til LAPL(A)

tor, 12.05-2016
Luftfartstilsynet og Norges Luftsportforbund er i mål: En revidert skolehåndbok for de norske klubbskolen er nå i boks. Dermed kan klubber som har vært igjennom et enkelt kurs utdanne til LAPL(A).

AERO: Mytene om 600 kg for mikrofly avlives

fre, 22.04-2016
Det nordiske initiativet for å endre mikroflygrensen fra 472 til 600 kg har fått et europeisk fortegn og ble en snakkis under Aero i Friedrichshafen. Men luftsportsorganisasjonene advarer mot å ta seieren på forskudd.

AERO: Sky Nav Pro – ny funksjonsrik flygerapp

fre, 22.04-2016
Markedet for flygerapper er ennå ikke mettet: Nå kommer Sky Nav Pro som kombinerer flyvær i sanntid, navigasjon, anti-kollisjon og sporing i én og samme app.

AERO: Pipistrel får sitt første typesertifikat

tor, 21.04-2016
– For Pipistrel var det enklere å vinne NASA Green Flight Challenge to ganger enn å få et EASA-typesertifikat, medga EASA-direktør Patrick Ky da han overrakte et fullt europeisk LSA-typesertifikat for Virus SW på Aero 2016 i dag.

AERO: Walter Extra går elektrisk

tir, 19.04-2016
Et elektrisk akrofly er en av årets sprekeste flynyheter når Aero 2016 åpner dørene i Friedrichshafen onsdag morgen: Akroflyger og flydesigner Walter Extra har teamet opp med Siemens og lanserer nå Extra 330LE, en plattform som tester elektrokonseptet til sitt ytterste.

Vil gjøre Norge best i klassen for allmennflyging

tir, 12.04-2016
Samferdselsdepartementet vil gjøre alvor av sine tanker om en ”masterplan for GA” og ser til Storbritannias ambisjon om å bli verdens beste land for allmennflyging.

Luftfartstilsynet innfører sjokkgebyr for droner

fre, 01.04-2016
Bare to måneder etter at Luftfartstilsynet innførte gebyrer for tyngre droneoperatører, er det nye dronegebyrer på vei: Nå innføres det registreringsplikt og registreringsgebyr for alle droner uansett størrelse. Også modellfly omfattes av ordningen.

Første flight for Sea Kings arvtaker

tor, 24.03-2016
45 minutters testflygning ble mandag 21. mars gjennomført uten spesielle anmerkninger med det første nye norske redningshelikopteret AW101 NOR 01, som er basert på den italienske CSAR-varianten (Combat Search & Rescue). 16 norske redningshelikoptre skal fases inn i perioden 2017–2021 og overta etter Sea King.

Luftfartstilsynet støtter finsk vektforslag

lør, 19.03-2016
Mikrofly som flyr med overvekt er problemet «alle» kjenner til, men få har lykkes å gjøre noe med. Nå er det bevegelse på flere fronter. Siste skudd på stammen er at Luftfartstilsynet helhjertet og med omfattende dokumentasjon støtter et forslag fra finske luftfartsmyndigheter om økte vekter.

luftfartstilsynet støtter finsk vektforslag

lør, 19.03-2016
Mikrofly som flyr med overvekt er problemet «alle» kjenner til, men få har lykkes å gjøre noe med. Nå er det bevegelse på flere fronter. Siste skudd på stammen er at Luftfartstilsynet helhjertet og med omfattende dokumentasjon støtter et forslag fra finske luftfartsmyndigheter om økte vekter.

- Et stengt Rygge er operativt og sikkerhetsmessig uheldig

ons, 09.03-2016
I sitt høringssvar til den foreslåtte flyseteavgiften er Norges Luftsportforbund meget kritiske til avgiften som ikke direkte, men i høy grad indirekte, kan komme til å ramme deres egne medlemmer.

Skedsmo-politikerne fornøyd med Kjeller-studien

fre, 04.03-2016
Ideene om hvordan et veteranflysenter på Kjeller kan komme til å se ut, ble meget vel mottatt av Skedsmos politikere da mulighetsstudien fikk sin første, brede politiske behandling.

Mørke tall for småflysalget

tir, 23.02-2016
For første gang siden 2010 falt verdens småflysalg kraftig i fjor sammenliknet med året før. Bransjeorganisasjonen GAMA rapporter om hele seks prosent reduksjon i leveransene av énmotorsfly med stempelmotorer.

Endelig en god gebyrnyhet

ons, 17.02-2016
Etter flere år med stadig økte årsgebyrer har den letteste klassen med småfly nå fått en prisreduksjon på ett tusen kroner året. Seieren kommer med en bismak: Et gebyrregime for legeattester som i praksis setter fastlegene på bakken.

I dag er første steg i en krevende Kjeller-prosess

ons, 10.02-2016
Mulighetsstudien om et veteranflysenter på Kjeller flyplass får sin første kommunalpolitiske behandling i Skedsmo når Hovedutvalget for kultur, miljø og landbruk i dag har studien på sitt bord. Etter hvert skal både formannskap og kommunestyre også behandle studien.

NLF sier nei til flyseteavgift

tir, 02.02-2016
Norges Luftsportforbund sier nei til flyseteavgiften som Stortinget har vedtatt og betegner den som et svært lite treffsikkert miljøtiltak som kan bety slutten for utsatte norske lufthavner. NLF uttaler at innenlands luftfart allerede dekker kostnadene for egne utslipp gjennom avgifter og kvoter og at internasjonale avtaler må til forøvrig.

Nå åpner Vermundsjøen isbane

søn, 24.01-2016
Vermundsjøen isbane er nå åpen for sesongen! Det populære vinterreisemålet på Finnskogen samler hvert år en rekke allmennflygere som lander på en isbane som er brøytet opp av lokalt og entusiastisk mannskap.

10 nye år for Geiteryggen

fre, 22.01-2016
Geiteryggen ser ut til å reise seg som en fugl Fønix fra «asken». Ti nye års drift sikres gjennom en avtale mellom Grenland Luftsportssenter som drivere av plassen og Skien Lufthavn AS.

Vil ha landsforening for luftfartøyvern

ons, 20.01-2016
I Norge er ikke luftfartøy definert i vernesammenheng, i motsetning til hva gjelder andre fartøy, båter eller rullende materiell som biler og tog. Nå vil veteranflyentusiast Morten Haave etablere en landsomfattende forening for luftfartøyvern for å dreie norsk vernetankegang i en luftigere retning.

Fagforening etterlyser klare politiske svar om Kjeller

tor, 07.01-2016
Leder i Fellesforbundets avdeling 87 Kjeller Jern og Metall, Bjørn Lien, etterlyser i et innlegg i Romerikes Blad politisk vilje og engasjement for å bevare arbeidsplassene på Kjeller.