NLF / Aktivitet / Modellfly / Radiotelefonikurs for modellflygere
Modellfly
Jon Gunnar Wold

Radiotelefonikurs for modellflygere

Dato: 
Tirsdag, 19. januar 2016 - 17:00 to 21:00

Radiotelefonikurs er nødvendig for å  snakke i flyradio. Flyradio er obligatorisk når man flyr modellfly på fullskala flyplasser i Norge, og mange klubber har ordninger der radio benyttes. NLF arrangerer som et sikkerhetstiltak støtteundervisning til radiotelefonisertifikat i samarbeid med motorflyseksjonen tirsdag 19. januar i Oslo. Undervisningen er gratis, men hver deltaker må dekke kostnad for kursmateriell som vi kjøper fra Luftfartskolen, kr 1090,- pr. deltaker. Betaling gjøres med kort ved påmelding.
Kurset er KUN åpent for medlemmer av NLF modellflyseksjonen, og er begrenset til maksimalt 15 deltakere - vær rask!

VIKTIG: Les dette!
Kurset er støtteundervisningfor deg som ønsker å gå opp til eksamen for å ta radiotelefonisertifikat. Kursleder gjennomgår pensum og gir deg mange praktiske tips, på samme måte som elever ved flyskoler rundt om i landet får i forbindelse med teoriopplæring til privatflygersertifikat. Merk at NLF ikke avholder eksamen eller er den som utsteder sertifikatet. Du må selv melde deg på et godkjent eksamenssted, og gjennomgå eksamen for Luftfartstilsynet. Bestått eksamen fører til utstedelse av radiotelefonisertifikat fra Luftfarttilsynet. Eksamenssteder og datoer for 2016 finner du her.

Kursmateriellet du får utdelt består av teoriboken, samt 6 måneder tilgang til nettskole hos Luftfartskolen. For å kunne melde seg opp til eksamen må du ha gjennomført nettskolen. Kursleder fra NLF vil gjennomgå nettskolepensumet. Det er altså ikke obligatorisk å gå  på NLFs kurs, men vi anbefaler det på det sterkeste.
Kursholder er fagsjef for motorfly i NLF Santiago Amengual, som også er en erfaren flyinstruktør, og modellflyger.

Betalingsinformasjon:
Etter at du har fylt ut skjemaet kommer du til en betalingsside hvor du kan betale med en Paypalkonto, alternativt et debet eller kredittkort direkte hos PayPal. Du må betale ved påmelding, ellers slettes påmeldingen automatisk etter 15 minutter!
Påmelding er bindende og det gis ikke refusjon ved avmelding eller ikke fremmøtt deltaker. Uansett årsak til fravær vil de som har betalt for kursmateriell få utlevert dette, og kan dermed fullføre opplæringen på egenhånd og vil kunne melde seg til eksamen osv.

Påmeldingsskjema - klikk her (Påmelding kun via dette skjema!)

Praktisk informasjon
Kurset avholdes i NLFs lokaler i Møllergata i Oslo sentrum. Vi anbefaler bruk av kollektivtransport i Oslo. Det er grunnet stenging av gatene rundt regjeringskvartalet som ligger like ved våre kontorer svært vanskelig adkomst med bil, så beregne god tid om du likevel er nødt til å bruke bil. Det er et begrenset antall parkeringsplasser og ladeuttak for e-bil ved Hammersborg Torg utenfor NLFs kontorer. Kurset starter kl 17 presis, og varer i 4 timer. NLF står for enkel servering av mat og drikke.

Vi gjør oppmerksom på at dersom du ikke har anledning til å delta på kurset på den aktuelle datoen, er du velkommen til å gjennomføre opplæringen på egenhånd. Da må du bestille kurset selv fra Luftfartskolen.no.