NLF / Aktivitet / Modellfly / Stormodelltreff og instruktørworkshop på Starmoen
Modellfly
Jon Gunnar Wold

Stormodelltreff og instruktørworkshop på Starmoen

Dato: 
Onsdag, 12. juni 2013 (Hele dagen) to Søndag, 16. juni 2013 (Hele dagen)

Modellflyseksjonen inviterer til stormodelltreff under Luftsportsuka 2013 på Starmoen ved Elverum. Vi ønsker primært besøk av modeller over 30 kg, men alt som er stort er velkomment! Vi har egen slot-tid hver morgen hvor vi kan fly modellene på hovedstripa på Starmoen. Vi kan også fly på hovedstripa under ethvert opphold i fullsize-aktiviteten. I tillegg har vi fått låne en hangar hvor modellene kan stå ferdig montert - en unik mulighet for deg som har en stor modell som trenger rikelig med plass.

Program modellfly: 
Onsdag 12/6:
- Registering.
- Åpningsseremoni starter 19.00. Oppvisning med 3D helikopter

Torsdag 13/6 - søndag 16/6:
- Fri flyging stormodell på hovedstripa fram til kl 10.00. 
- Flyging på hovedstripa underveis i fullsize-programmet etter avtale med operativt ansvarlig (Vi får fly hver gang det er "dødtid")

Fredag 14/6:
- Instruktørkurs/workshop stormodell på ettermiddagen. Klokkeslett kunngjøres så snart vi har klarhet i tilgjengelighet på klasserom på Starmoen. Varighet ca. 4 timer. Se ytterligere informasjon om kurset nedenfor.

Om modellflyaktivitetene på Luftsportsuka: 
I det nye forslaget til sikkerhetssystem (Modellflyhåndboka) ligger det forslag om at modeller over 30 kg og turbindrevne modeller må ha et såkalt B-bevis. I den forbindelse trenger vi hjelp fra de som har erfaring med slike modeller til å hjelpe oss med å utforme kravene til et slikt bevis. Derfor vil vi ha besøk av alt som finnes av svære modeller.

Her kan du få rikelig med plass til å teste modellen, og så mye flyging og sosialt samvær vi bare orker. Vi har også tilgang på modellflyplassen til Elverum Flyklubb/Modell som ligger rett inntil flyplassen. Her kan du fly modellfly hele dagen. Det flotte anlegget har både asfaltert stripe og fast dekke. Her er det lov å fly nitrohelikopter og du får også fløyet store modeller her utenom slot-tidene vi får på hovedstripa.  En egen stevneleder sørger for å koordinere alle aktiviteter på hovedstripa, og Modellflyseksjonen regner med å vise seg fram fra sin beste side. På Åpningshowet onsdag vil landslagspilot Martin Larsen fra Drammen Modellflyklubb fly 3D helikopter.

Instruktørworkshop fredag 14. juni
For å utforme kurset til instruktøropplæring I-1 vil det bli avholdt en workshop fredag ettermiddag under Luftsportsuka. Formålet er å få hjelp av piloter med erfaring fra opplæring, store modeller og/eller turbinmodeller til å utforme det kommende instruktør I-1 kurset. De piloter som deltar på denne workshopen vil få utstedt I-1 bevis. Det forutsettes at du har I-2 kurs fra tidligere, og erfaring med B-bevis type modell. Har du ikke dette, er du likevel velkommen til å delta. Spesielt egnede kandidater vil bli vurdert til I-1 bevis. Dette vurderes for hver enkelt kandidat. Slike kandidater vil få en særskilt gjennomgang a pensum til I-2 bevis sammen med fagsjef. (Dette er ikke en "snarvei" til I-1 altså). 
NB: Utstedelse av I-1 bevis forutsetter også at styret i din klubb godkjenner dette. Pga. at kurset foregår under luftsportsuka så kan hvem som helst melde seg på, men vi utsteder altså bevis i etterkant til de som har vært med på kurs/workshop basert på anbefaling fra klubben, slik at ledelsen i hver enkelt klubb har kontroll på hvem som kan instruere i regi av klubben.
PS: Instruktørkurset er selvsagt gratis for alle medlemmer av modellflyseksjonen, men deltagelse på Luftsportsuka koster 150,- for 1 dag, eller 300,- for 2 eller flere dager. Dette betales direkte til NLF, kryss av i påmeldingsskjemaet for ønsket varighet.

Klikk her for program og påmeldingsskjema!

Stormodellen Hannibal på godt over 40 kg, og alle modeller med turbin, vil du i flg. det nye regelverket ha B-bevis for å kunne fly. Vær med på stormodelltreffet og vær med å påvirke regelverket, og bli landets første I-1 instruktører  for stormodell og turbin!


Luftsportsuka er et fellesarrangement for hele NLF. Her møtes alle seksjoner for å utøve sine luftsportsgrener sammen, og for deg som modellflyger er det anledning til å prøve seilflyging (også akro!), motorflyging, mikroflyging, ballongtur, fallskjerm/tandemhopp m.m. - alle medlemmer skal få tilbud om å prøve hverandres aktiviteter til kostpris. Elverum Flyklubb/Modell har stilt sine treningsfly til rådighet, så dersom noen ønsker å prøve modellflyging så fikser vi det gratis for den som vil. Det vil bli action fra morgen til kveld mellom onsdag 12. juni og søndag 16. juni! 

 Fra Luftsportsuka 2012: Rygge Flyklubb fløy fullsize akro med sin Grob. Foto: Lars Brede Grøndahl/Flynytt

Riksanlegget ved Starmoen 
Starmoen flyplass er NLFs riksanlegg. Her er det rikelig med overnattingsmuligheter (hytter og camping) samt at det kun er 5 min. til Elverum for de som vil ha hotellovernatting. Her er det kiosk, kantine, og alt av fasiliteter. I tillegg til det flotte flyplassanlegget med hangarer og vestvendt flysektor ligger Elverum Flyklubb/modells fantastiske modellflyplass like ved, med flysektor mot nordøst. Her kan du altså fly alle typer modeller fra soloppgang til solnedgang på et av norges best tilrettelagte anlegg for luftsport.

 Starmoen er Luftsportforbundets riksanlegg som ligger rett ved Elverum. Starmoen har egen modellflyplass og gode overnattingsmuligheter. Foto: Lars Rune Bjørnevik

********************************************************************************* 

For komplett program over alle aktiviteter, påmeldingsskjema m.m. gå til NLFs fellesside for Luftsportsuka her