NLF / Aktivitet / Motorfly / Bergen Open ANR - Ny dato
Motorfly
67451

Bergen Open ANR - Ny dato

Dato: 
Onsdag, 15. august 2018 - 12:00

Air Navigation Race (ANR)

Bergen Open ANR vil bli avholdt på Bergen Lufthavn onsdag 15/8-2018.

Arrangementet starter kl.1200, men det blir starter fortløpende gjennom hele ettermiddagen/kvelden.
Avslutning blir når alle har fått flydd, forhåpentligvis til 2000, med premieutdeling :-)  Hvis noen utenbys deltagere trenger overnatting så kan det helt sikkert ordnes hos medlemmer i BAK.  Man kan selvfølgelig også reise hjem tidligere hvis man ikke vil vente på premieutdelingen.

ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er godt merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Dette blir logget av en GPS-logger som alle får med i flyet.  Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid.

Hastigheten det flys på er 80 knop og man får en beregnet tid på ruten slik at man må passe på å ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over mål så får man prikker etter antall sekunder avvik.

ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). I Bergen Open vil man på samme flygning fly 2 ruter etter hverandre på max 30 minutter tilsammen og den med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit.

Konkurransen er åpen for alle piloter og man trenger ingen forkunnskaper. Dette er den andre nasjonale ANR-konkurransen som arrangeres i Norge, så her stiller de fleste på scratch ved start. Det er ingen påmeldingsavgift. 

Påmelding sendes til Petter Strømme på e-post pstromm@broadpark.no (evt. tlf. 92412523)

 

Velkommen til Bergen.

 

Med luftig hilsen
Konkurransekomitéen
Bergen Aero Klubb