NLF / Aktivitet / Motorfly / Teorikurs for akroflyging i Bodø
Motorfly
Jon Gunnar Wold

Teorikurs for akroflyging i Bodø

Dato: 
Lørdag, 14. april 2018 - 10:00 to 16:00

Bodø flyklubb har gleden av å tilby teorikurs for akrorettighet. Dette kurset er todelt som består av en del selvstudium med elæring og èn dag i klasserom/hangar. 
Uansett om du kun ønsker å friske opp kunnskaper eller gjennomføre full utsjekk så er dette kurset en god anledning til å lære mer om flyging. 

Benytt påmeldingsskjema her for å melde deg formelt på kurset: 
https://goo.gl/forms/I6x0CST3iJBc8LtP2 

Målgruppe
Både erfarne og uerfarne kan delta, enten du vil gjennomføre en full akroutsjekk eller kun ta et forkortet kurs i unormale stillinger og spinn.
Under PPL-A utdanningen har du kun lært å utnytte en begrenset del av en flyets operasjonskonvolutt (“Flight Envelope”).

Som akroflyger blir du tryggere og lærer å håndtere flymaskinen i alle situasjoner og alle flystillinger. Dette vil gjøre deg til en bedre og sikrere flyger.

Alle kan delta, men for å påbegynne praktisk opplæring kreves det gyldig sertifikat og klasserettighet SEP. Robin 2160 (http://www.bofly.org/fly/ln-red/) vil bli benyttet. Dersom du ikke har utsjekk fra før vil dette bli gjennomført som en del av kurset. 

Kursmål
Kurset skal tilføre eleven tilstrekkelig teoretisk kunnskap og forståelse for faktorer som har betydning for akroflyging. Teorikurset må komplementeres med praktisk flyging som beskrevet i skolehåndboken for å oppnå akrorettighet. For unormale stillinger og spinn beregnes normalt 3-4 flytimer, og for fullt kurs kreves minimum 10 flytimer. 

Kursdetaljer
Alle som melder seg på og betaler deltageravgift vil få tilgang til e-kurset. Dette er et pilotprosjekt for Internettbasert undervisning i regi av flyklubben. Prisen for kurset er 750 kroner for medlemmer av Bodø flyklubb og 1250,- for deltagere som ikke er medlemmer. Eventuelt overskudd går tilbake til klubben. Vi må minimum ha 5 deltagere for å arrangere. 

Klasseromsundervisning vil foregå i idrettens hus/Aspmyra stadion og i shelteret. Den enkelte må ha lest boken "Akroflyging" og gjennomført nettkurset for å delta på klasseromsundervisning. Boka kan kjøpes frawww.pilotbutikken.no. 

Etter endt kurs må kandidaten bestå teorieksamen på 50 spørsmål der det kreves minimum bestått med 75% riktig svar. 

Teorien er gyldig i klubber tilknyttet NLF. Nedre Romerike, Stavanger, Rygge og Værnes er eksempler på klubber som i dag driver akroskoling.