NLF / Aktivitet / NRF Flyskole – Påmelding til Akroteorikurs nr. 26, 27. - 28. januar 2018
Jon Gunnar Wold

NRF Flyskole – Påmelding til Akroteorikurs nr. 26, 27. - 28. januar 2018

Dato: 
Lørdag, 27. januar 2018 (Hele dagen) to Søndag, 28. januar 2018 (Hele dagen)

Målgruppe er både erfarne og uerfarne piloter. Enten du vil gjennomføre en full akroutsjekk eller kun ta et forkortet kurs i unormale stillinger og spin, er dette kurset for deg. 

Under PPL-A utdanningen har du kun lært å utnytte en begrenset del av en flymaskins operasjonskonvolutt (“Flight Envelope”). Mange piloter vegrer seg for å bruke store rorutslag, selv om dette kan være nødvendig ved lavere hastigheter. En rekke piloter synes også det er ubehagelig å krenge over 30 grader og føler seg utrygge under steileøvelser.

Som akropilot blir du tryggere, og lærer å håndtere flymaskinen i alle situasjoner og alle flystillinger. Dette vil gjøre deg til en bedre og sikrere pilot.

Teorikurset går over 2 dager, og avsluttes med eksamen siste dag. Pris kr. 1000 medlemmer i Nedre Romerike flyklubb (NRF), og kr. 1500 for andre. Elever fra tidligere kurs kan repetere kurset gratis. Betalingsinformasjon sendes ut sammen med timeplan før kursstart. Læreboka (Akroflyging av Knut Lande) anskaffes av den enkelte hos Pilotbutikken. Må gjennomleses før kurset.

Den praktiske utdanningen ved NRF foregår normalt på CAP 10C for de elever som velger å ta denne delen av utdanningen i NRF. For de som ønsker full akroutsjekk, inkludert modellutsjekk CAP 10, må halehjulsutsjekk først gjennomføres på klubbens Piper Cub. Kurset i unormale stillinger og spin er normalt på 3-4 flytimer, og full akroutsjekk på minimum 10 flytimer. Gjeldende timepris for CAP 10 er kr. 1440 og for andelseiere kr. 1236.

For øvrig er nå utdanningen til akro i en overgangsfase fra tidligere nasjonale krav, for å foregå etter Part.FCL.800 (Subpart I. Additional Rating) hvor det kreves minimum 40 timer som fartøysjef etter utstedelse av sertifikat.

Vennlig hilsen

Ivar Dyrdal, assisterende skolesjef i NRF.

Påmelding og eventuelle spørsmål sendes pr e-post: idyrdal@online.no

Telefon 92048034