NLF / Hangglidingparagliding / Fornyelse - Nå kan alle fornye elektronisk
Nilsen Trond

Fornyelse - Nå kan alle fornye elektronisk

Alle flygebevis utløper 31.desember og du må gjøre følgende før du flyr i 2019:

1. Betale kontingent i Min Idrett +
2. Ha betalt fornyelse og forsikring gjennom Min Idrett +
3. Ha gjennomført elektronisk fornyelse

 Her er en liten guide til Min Idrett 

HUSK: Ditt flygebevis er kun gyldig om du har betalt medlemskap og forsikring.

Du kan nå fornye elektronisk. Du finner kursene under Påmelding og deretter Kurs i Min Idrett. Søk på HPS Fornyelse.

Her er direkte linker til alle kurs.

 
Hanggliding Paragliding Speedgliding Øvrige
SP2 PP2 SPG2 PPG
SP3 - Utløpt SP3 PP3 - Utløpt PP3 SPG3 - Utløpt SPG3 Tandem
SP4 - Utløpt SP4 PP4 - Utløpt PP4 SPG4 - Utløpt SPG4 Instruktør
SP5 - Utløpt SP5 PP5 - Utløpt PP5 SPG5 - Utløpt SPG5  

Sørg for å ha Min Idrett oppe i en fane i nettleseren og vær pålogget Min Idrett når du klikker på linken.

Egenfornyelseskursene for nivå 3 til 5 krever per i dag at du har et gyldig flygebevis (PP3->5) - Det finnes kurs både for gyldig og utløpte bevis

Rettledning for bevis som krever instruktørgodkjenning Powerpoint fremvisning eller Pdf (SP2/PP2/SPG2 + utløpte) - denne dekker også instruktør/tandem.

Rettledning for egenfornyelse av flygebevis som Powerpoint fremvisning eller Pdf

Om flygebeviset ditt ikke oppdaterer seg etter at du mener du har gjennomført fornyelsen - ta en titt HER 
Om du fornyer et bevis som utløp 1.2.2018 eller tidligere så sjekk at det utløpte beviset finnes i Min Idrett / KlubbAdmin - gjør det ikke det vil det ikke oppdateres automatisk - gi oss da beskjed så vi kan overføre gammel kompetanse fra Melwin.

De fleste utsjekker som har egne fornyelseskrav har egne fornyelseskurs og noen andre følger hovedutsjekken (APG/OTP/SPO) - De som følger hovedutsjekken vil bli oppdatert, men det kan ta noe tid siden de var manuelt overført fra Melwin i fjor og behøver noe hjelp på veien. Om hovedutsjekken er oppdatert kan du anse at øvrige utsjekker som ikke har egne fornyelseskurs fornyelseskurs har samme gyldighet.

Ved fornyelse av for eksempel Instruktørpapirer, tandem og evt andre som alltid krever god (kjenning fra instruktør eller faglig leder kan man følge rettledningen for elevbevis. 

Det er en løsning på linje med hva vi tidligere hadde i Melwin der man registrerer antall timer og turer man har siste 12 måneder, men nå via et e-kurs i Min Idrett.
Om dette overstiger kravet for egenfornyelse vil fornyelse skje automatisk. (Der kravet er 20 turer ELLER 5 timer behøver man altså kun 1 av 2 rett for å bli godkjent automatisk)

Oppfyller man ikke kravet for egenfornyelse vil man få mulighet til å sende den elektroniske fornyelsen til klubbens instruktører for godkjenning.

Da kravene for fornyelse er ulike må man fylle ut et e-kurs for hver gren (HG/PG/SPG).
Instruktør og tandem er også egne e-kurs da disse skal godkjennes av klubbens faglige leder - bruk bruksanvsining for nivå2

Alle skjemaer for utstedelse og fornyelse er nå historie. All utstedelse skjer via kurs registrert av klubben i Idrettskurs og all fornyelse/gjenutstedelse av utløpte flygebevis skjer via e-kurs man finner i Min Idrett.

Ditt flygebevis/din kompetanse vises i Min Idrett (=det som mange kaller lisens), om du savner noe du hadde før så gi oss beskjed per mail så sjekker vi og ordner det. 
I en overgangsperiode kan det hende at utløpsdato for tilleggsutsjekker ikke er oppdatert, dette vil bli rettet og vi behøver ikke beskjed om det. (Savner du noe så sjekk først under Utgått Kompetanse)

Har du problemer med Min Idrett, sjekk HER eller HER
Trenger du en gjennomgang av hvordan du bruker Min Idrett så finner den HER 
Need to learn how to use Min Idrett - look here:  Min Idrett in English
(De 2 siste linkene er klikkbare presentasjoner)

Husk å sjekke at de rettigheter du mener du har er listet OG sjekk også at de er med på nytt kompetansekort/flygebevis i Min Idrett.

Om noe mangler så send oss en epost.

Vil du utvide forsikring velger du en av utvidelsene tilgjengelig i Min Idrett, legger den i handlekurven og betaler. Du vil bli belastet kun mellomlegget mellom prisen på den du har betalt for og den du ønsker å utvide til.

Fornyelse + Grunnforsikring Kr 880,-
Fornyelse + Utvidet forsikring for inv Kr 1580,-
Fornyelse + Utvidet forsikring for død Kr 1480,-
Fornyelse + Utvidet forsikring for inv+død Kr 2080,-

Mer om forsikring finner du HER

Og et OBS - nå kommer flygebeviset kun elektronisk i Min Idrett som standard for alle - du må selv printe om du må ha det på papir.  Vi har IPPI card (internasjonal lisens) om noen ønsker det. Dette koster Kr 200,- og bestilles ved å sende mail til melwin@nlf.no men alle får sin IPPI grad på det ordinære flygebeviset.

Takk for hjelpen.
 

En liten intro til Min Idrett