NLF / Hangglidingparagliding / Rikssenter for Hang og Paragliding i Vågå
Santiago Amengual

Rikssenter for Hang og Paragliding i Vågå

Rikssenteret i Vågå.

I 1992 ble Rikssenter for Hanggliding og Paragliding åpnet i Vågå kommune. Senteret ligger 2,5 km øst for Vågåmo sentrum, ca 30 km fra LOM retning østover og ca 25 km fra OTTA i Gudbrandsdalen retning vestover.

Senteret er åpent i sommerhalvåret. Her kan våre medlemmer og andre besøkende piloter komme for å fly og treffe andre med samme interesser. Se link for mere informasjon om sesongens tilbud:  http://nlf.no/hangglidingparagliding/rikssenter-hanggliding-og-paragliding-pner-sesongen-i-dag 
Senteret tilbyr overnatting inne eller camping ute. Vi har også lokale sjåfører som kan ta på seg transport til toppen. Senteret har internett, dusj og badstue, stort kjøkken, varesalg via automater og flere koselig oppholdsrom som kan benyttes etter dagens tur(er).

Hovedstarten er Vole som er en sørvendt start 720 meter over landingen utenfor senteret. Landingen er ca 300 x 100 meter og skulle være stor nok for alle. NB: på østsiden av landingen gårt Ottaelva som til tider kan være stor og farlig å lande i. Det finnes ytterligere 2 starter høyere enn Vole på Jetta; Salknappen og Blåhø. Er ikke værforholdene gode i Vågå kan vi fly i Heidalen eller Gudbrandsdalen hvor været kan være forskjellig fra Vågå. Et tredje alternativ er å kjøre vestover og fly på Bismo eller på Juvass som ligger opp mot Galhøpiggen. Så det finnes vanligvis alltid et sted i Vågå eller innen en times kjøring som man kan fly på.

Informasjonstelefon: 955 21 275. Henvend deg på Vågå Hotel når du skal bruke senteret. De hjelper deg. Mer informasjon kan man også få ved å ringe NLF 23010450