NLF / Hangglidingparagliding / Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå
Nilsen Trond

Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå

Rikssenteret i Vågå.

Senteret er nå stengt frem til mai 2018. Vannet er stengt av så toaletter og dusj kan derfor ikke benyttes. Landingen kan selvsagt benyttes som vanlig.

 

I 1992 ble Rikssenter for hang- og paragliding åpnet i Vågå kommune. Senteret ligger 2,5 km øst for Vågåmo sentrum, ca 30 km fra LOM retning østover og ca 25 km fra OTTA i Gudbrandsdalen retning vestover.

Senteret er åpent i sommerhalvåret. Her kan våre medlemmer og andre besøkende piloter komme for å fly og treffe andre med samme interesser.

Senteret tilbyr overnatting inne (max 9 personer) eller camping ute. Vi har også lokale sjåfører som kan ta på seg transport til toppen. Senteret har internett, dusj og badstue, stort kjøkken, varesalg via automater og flere koselig oppholdsrom som kan benyttes etter dagens tur(er).

Hovedstarten er Vole som er en sørvendt start 720 meter over landingen utenfor senteret. Landingen er ca 300 x 100 meter og skulle være stor nok for alle. NB: på østsiden av landingen går Ottaelva som til tider kan være stor og farlig å lande i. Det finnes ytterligere 2 starter høyere enn Vole på Jetta; Salknappen og Blåhø. Er ikke værforholdene gode i Vågå kan vi fly i Heidalen eller Gudbrandsdalen hvor været kan være forskjellig fra Vågå. Et tredje alternativ er å kjøre vestover og fly på Bismo eller på Juvass som ligger opp mot Galdhøpiggen. Så det finnes vanligvis alltid et sted i Vågå eller innen en times kjøring som man kan fly på.

Vil du reservere en plass på senteret så går du HIT (ta gjerne en titt i oversikten det er linket til under for å se om det er fullt før du booker en plass inne - det er per i dag kun 9 plasser inne i tillegg til den som er reservert for ansatt)

Om du vil se hvem/hvor mange som er på senteret så går du HIT

18-20. august er senteret booket av OPK som kjører PP3 kurs for de som vil - denne helgen booker du her gjennom Elin A Hansen i OPK.

Prisene i 2017 er de samme som i 2016:
Overnatting inne medlem/ikke-medlem = Kr 200,-/Kr 250,- per døgn
Camping ute i bare sovepose, telt, campingvogn eller bobil medlem/ikke-medlem = Kr 100,-/Kr 150,- per døgn
Daggjester som bruker senterets fasiliteter - Kr 50,- per dag
Strøm til telt/vogn/bobil = Kr 20,- per døgn

Bidraget går til å dekke kostnadene til drift av bygget, leie av landing, renhold og etterhvert værstasjon, tv og internett så det er ikke hvordan du velger å sove som avgjør om du bør betale eller ikke. Husk dette er et bidrag som går til et felles gode som vi regner med at du fortsatt ønsker å kunne benytte.