NLF / Mikrofly / Temakveld hos på Røyken fulltegnet
Roger Holm

Temakveld hos på Røyken fulltegnet

Interessen var stor for dette arrangementet, og nå har vi fulltegnet 20 mikroflygere og 20 motorflygere til arrangementet. Avinor Flysikring inviterte mikro- og motorflygere til temakveld torsdag den 28. mars fra klokken 1600 til ca 2100 med pizza og litt sosialt etterpå for de som ønsker. Etter noen dager var listen full, og vi håper pilotene får mye ut av denne kvelden.

Teamet i Røyken tar i mot oss i simulatoren sin, som egentlig ser ut som en liten kontrollsentral. I tillegg inviterer de oss inn i operasjonsrommet der vi kan bivåne hvordan flytrafikken kontrolleres av kjente stemmer real-time. I simulatoren kan du få være flygeleder for en kveld, for i naborommet sitter kolleger som fungerer som piloter. Med denne to-delingen skal vi gjøre et rollespill der flere fly skal klareres inn på såkalte STAR (innflygingsruter) til Torp, Rygge og Gardermoen.

Du får prøve deg som flygeleder med koordinering per telefon, notere klareringer på de små papirstrippene foran deg, måle avstand mellom flyene – og ikke minst snakke til pilotene som du ser på radarskjermen. Det siste kan nok være svært uvant for de fleste. Plutselig skal man snakke med mange mennesker, og ikke bare med én flygeleder.

Det er plass til 20 medlemmer fra hver av NLF-seksjonene, Mikro og Motor, og det ble førstemann til mølla som fikk være med denne gang. 

 

Foto: Per Julius Helweg