NLF / Motorfly / Norgesmesterskap i presisjonsflyging 2016 med Kongepokal
Santiago Amengual

Norgesmesterskap i presisjonsflyging 2016 med Kongepokal

INNBYDELSE TIL NORGESMESTERSKAP I PRESISJONSFLYGING LØRDAG 4. JUNI 2016 

NLF motorflyseksjonen v/konkurransekomitéen inviterer med dette til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Starmoen ved Elverum (ENSM) lørdag 4. juni 2016 (søndag 5.juni er reservedag).  I år er det for første gang satt opp Kongepokal til vinneren, så her er det bare å begynne å trene.

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering for de som må overnatte blir på Seilflysenterets internat på Starmoen.  Overnatting koster kr.275 per person i dobbeltrom, mens overnatting i enkeltrom koster 395.  Du kan ha med sovepose eller eget sengesett, eller du kan leie sengetøy for en hundrelapp.  Måltider er ikke inkludert.  Det er også mulig å bo i telt på Starmoen, ellers er det 2 hoteller i Elverum sentrum.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly med stempelmotor som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop.  Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med).  Samme fly kan benyttes 3 ganger i konkurransen (dvs av 3 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter.  I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene.  Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens.  Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI (koster 85 kroner).

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall.  Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no .  Påmeldingsfrist er satt til 20.mai og startkontingent for NM er kr.500, som betales kontant ved fremmøte og inkluderer da alle avgifter til ENSM.

Påmeldingen må inneholde flytype og registrering, hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts), om flyet skal brukes av flere piloter og selvfølgelig dine egne data som navn, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding.  Hvis ikke tar du det med til konkurransen.

Konkurranseregler: FAI ReglerKlasse 2 reglerHåndbok i presisjonsflyging

Vel møtt til Starmoen!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2 Debutanterfaringer fra 2014 ved: Jorge og Torje

 

INTRODUCING RALLY FLYING
http://vimeo.com/80041989

INTRODUCING PRECISION FLYING
http://vimeo.com/80223149

Nordisk presisjon 2015 + resultater: www.bak.no/for-medlemmer/nordisk-mesterskap-i-presisjonsflyging-2015

NM presisjon 2015 + resultater: www.bak.no/for-medlemmer/nm-i-presisjonsflyging-2015

Nordisk presisjon 2014
http://luftsportdanmark.dk/2014-2/

Resultater NM 2014
http://www.nlf.no/motorfly/resultater-nm-presisjonsflyging-stord-2014

Resultater Nordisk 2013
http://www.nlf.no/motorfly/resultater-fra-nordisk-i-presisjonsflyging-2013

Resultater NM presisjon 2013
http://www.nlf.no/motorfly/resultater-fra-nm-i-presisjonsflyging-2013

Bilder fra NM 2013
http://www.nlf.no/mediagallery/bilder-fra-nordisk-og-nm-i-presisjonsflyging-2013

En helt grei landing
http://www.youtube.com/watch?v=4IVttcO6TtY