NLF / Motorfly / Norgesmesterskap i presisjonsflyging 2017 på Geiteryggen (Skien)
Santiago Amengual

Norgesmesterskap i presisjonsflyging 2017 på Geiteryggen (Skien)

INNBYDELSE TIL NORGESMESTERSKAP I PRESISJONS-FLYGING lørdag 27.mai 2017

NLF motorflyseksjonen v/konkurransekomitéen og Grenland Flyklubb inviterer med dette til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Geiteryggen ved Skien (ENSN) lørdag 27.mai 2017 (søndag 28.mai er reservedag).  

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering for de som må overnatte er mulig på flyplassen hos fallskjermklubben, på Gåsodden camping ca. 1,5 km unna, på Fritidsparken hotell, eller på hotell i sentrum.  Når dette skrives er det mulig å få et dobbeltrom for 2 personer på hotell Clarion Bryggeparken til 1012,- inklusiv frokost og kvelds/middag, samt gratis avbestilling, ved å booke her.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly med stempelmotor som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop.  Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med).  Samme fly kan benyttes 3 ganger i konkurransen (dvs av 3 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter.  I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene.  Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens.  Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI (koster 85 kroner).  Nytt av året er at man må ta et lite antidoping-kurs på nettet før sportslisensen blir utstedt, se link her.

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall.  Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no .  Påmeldingsfrist er satt til 12.mai og startkontingent for NM er kr.500, som betales kontant ved fremmøte og inkluderer da landingsavgifter til ENSN.

Påmeldingen må inneholde flytype og registrering, hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts), om flyet skal brukes av flere piloter (hvis man vet det) og selvfølgelig dine egne data som navn, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding.  Hvis ikke tar du det med til konkurransen.

Konkurranseregler: FAI ReglerKlasse 2 reglerHåndbok i presisjonsflyging

Vel møtt til Geiteryggen!

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

INNBYDELSE TIL TRENINGSSAMLING PÅ GEITERYGGEN VED SKIEN (ENSN).

NLF/motorflyseksjonen har også i år vært så heldige å få tildelt midler til flytrygging fra Harald Krogs Minnefond.  Vi inviterer derfor piloter til treningssamling på Geiteryggen flyplass ved Skien, torsdag 25/5 og fredag 26/5 2017.

Alle piloter er velkommen til å komme og trene, uansett erfaringsnivå.  Treningen vil foregå i dagene før NM i presisjonsflyging, som forøvrig arrangeres samme sted lørdag 27.mai.  Alle er også velkommen til å delta i NM, som vil være svært god trening.

Samlingen starter torsdag 25/5 kl.1000 med teori-undervisning og fortsetter med praktisk navigasjonstrening utover dagen.  Fredag 26/5 vil det først bli teori/briefing og så fortsetter vi med praktisk landingstrening utover dagen der en vil få trene på merkelandinger i en oppmerket ”landingsboks”.  Å trene på å lande nøyaktig er svært god flytrygging og vi oppfordrer piloter på det sterkeste å delta.

Det vil være mulig å få med seg en erfaren konkurransepilot under den praktiske flygingen.

Den enkelte deltager kan få dekket flytid for inntil kr.3000.

Vennligst meld deg på via e-post til kurt@norevik.no snarest dersom du ønsker å benytte deg av denne unike treningsmuligheten.

Med hilsen

Konkurransekomitéen NLF/Motor

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2 Debutanterfaringer fra 2014 ved: Jorge og Torje

 

INTRODUCING RALLY FLYING
http://vimeo.com/80041989

INTRODUCING PRECISION FLYING
http://vimeo.com/80223149

En helt grei landing
http://www.youtube.com/watch?v=4IVttcO6TtY