Tråden om Air Pro Nav

Har du noe å spørre om eller si om flyging, radiobruk, kontrollsoner, manøvre, landingsteknikk? Plassen er til din disposisjon

Moderatorer: Kurt Hansen, Roger Holm

Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Anders Haaby » 12 Okt 2013 22:49

Er det noen som har svart belte i Air Pro Nav ?

1. Jeg skulle gjerne ha lagt inn APP kart, som kommer opp ved trykk på aktuell ICAO. Ser det er å legge inn pdf filer navngitt med ICAO kode først, evt user/wp. Jeg bruker tafseplata mi og fatter ikke åssen jeg får inn en pdf fil. Jeg lage den på en pc og sende den på mail, eller hva er opplegget ?

2. Så er det kartet. Jeg har lastet ned et gratis norgeskart, med elendig oppløsning, zoomer jeg inn så er det jo som å se i en suppebolle. Er det noen kart å anbefale som er litt klarere i kantene ? Regner med at det koster noen grunker, men det skal vi klare. Ser også at en del mindre plasser ikke er med i "gratis" versonen.


Har sett på det meste av instruksjonsfilmer på youtube, men der er pc med i opplegget, kan jeg bruke usb kabelen jeg lader med å legge inn pdf filer? Født på bondeland så trenger forklaring med gaffel. :-)

På forhånd takk
Anders Haaby
 
Innlegg: 15
Registrert: 16 Mai 2013 22:06

Re: Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Bjørn-Hermod Jørgensen » 14 Okt 2013 22:26

Har ingen belter i air nav pro,slettes ikke svart.Men det ligger en grei brukermanual til programmet på nettet,bare å søke opp. Hvis du med APP mener aproach kart er dette omtalt i manualen og finnes ikke tilgjengelig for Norge ennå,men Tyskland er kommet med georefererte kart. Disse forefinnes i map store for programmet i pdf format.
Digitalt ICAO kart 2013 for Norge er kommet som et godt alternativ til de dårlige standardkartene, og kjøpes gjennom map store. Inneholder imidlertid grove feil,som Stokka TIZ, som ble endret 1 mai 2013 og ikke rettet(Se oversiktskart for Helgeland tma for endring)
Har og et spørsmål? Mener noen presenterte en ekstern attitude sensor for ipad som var kompatibel med air nav pro(ikke Ilevel sin) Noen som husker?
Bjørn-Hermod Jørgensen
 
Innlegg: 10
Registrert: 03 Mar 2013 22:56

Re: Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Anders Haaby » 15 Okt 2013 20:47

Hei , takk for svar.

Jeg tittet på youtube og der var den som hadde en fiffig løsning. Scannet inn Approach kart i pc'n og lagret dem som pdf filer. Så endret han navnet på filene. Om dem første 4 bokstavene hadde ICAO koden på plassen kom kartet opp automatisk når det ble trykket på flyplassen på tafseplata. Samme var det om man lagret med det samme og /Wp da kom det opp ved waypoint. Så la han pdf filene inn i edb apparatet... Det var det siste her jeg ikke fattet åssen han gjorde


Link til pdf fil Approach kart : http://m.youtube.com/watch?v=LsbPqoKK55w

Link til legge inn check list. http://m.youtube.com/watch?v=s2Mt_2fv4RY
Anders Haaby
 
Innlegg: 15
Registrert: 16 Mai 2013 22:06

Re: Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Øyvind Rask » 15 Okt 2013 22:52

Hei!

Approach-kartene finner du i PDF på IPPC så slipper du scanne dem ( https://www.ippc.no/norway_aip/current/main_no.html )

Her kan du rotere PDF filene sånn at de vises rett vei: http://www.rotatepdf.net

Du kan jo også legge inn flere dokumenter fra AIPen på hver flyplass (tekstsidene med åpningstider etc).

Når det gjelder overføring av PDF-filer til Air Nav Pro så kan du se denne videoen: http://www.youtube.com/watch?annotation ... HF7ByEiqy4 Det er på spansk eller noe i videoen, men du høyreklikker på min datamaskin og velger koble til nettverkstasjon, trykker på den blå linken nederst og skriver inn adressen som står inne i AirNav. Da skal du få denne opp i windows utforsker som en nettverkstasjon og kan overføre filer.

PC og iPad må være koblet på samme trådløsnett slik at de finner hverandre.

Lykke til!
Øyvind Rask
 
Innlegg: 3
Registrert: 22 Aug 2013 20:44

Re: Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Anders Haaby » 16 Okt 2013 17:17

Hjertlig, da skal jeg prøve straks unger er lagt. Av en eller annen merkelig grunn, kjenner jeg at ikke siste ord er sagt ennå :-)
Anders Haaby
 
Innlegg: 15
Registrert: 16 Mai 2013 22:06

Re: Tråden om Air Pro Nav

Innlegg Anders Haaby » 16 Okt 2013 19:45

Jøss. :-) nå har jeg kart...


Det var bare å gå på setting. Og så enable web server... Så kom det opp en ip adresse.. Den ip adressen skrev jeg inn i edbapparaturen og vips så var jeg inne. Bare legge inn kart og kunne sjekke loggbok osv.. Lett som helst. Takk
Anders Haaby
 
Innlegg: 15
Registrert: 16 Mai 2013 22:06


Gå til Flyging

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron