nm_2023_16_9_0.jpg

NM Presisjonsflyging 2023 / Starmoen 25. - 28. mai

Sports- og motorflygere ønskes velkommen til treningssamling og norgesmesterskap på Starmoen 25. - 28. mai. Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle nyttige ferdigheter og bli mer kjent med flyet sitt. Det vil være to dager med trening og sosialt samvær i forkant av konkurransen, der fly og intruktører vil være tilgjengelig for besøkende.
Påmelding

Konkurransen er åpen for alle piloter og man trenger ingen forkunnskaper. Den kan flys med motor- eller sportsfly. Alle blir veiledet og får hjelp før avgang. Her kan dere se liveopptak fra fjorårets konkurranse på NRK

Presisjonsflyging (Air Sports Race) er en konkurranse hvor et lag (Pilot + Navigatør) skal fly en gitt rute etter en gitt hastighet. Ruten inneholder en korridor som deltagerne skal holde seg innenfor. Ruten har et klart definert start og målpasserings punkt som deltakerene skal passere til definerte tidspunkt, i tillegg blir det en rekke kjente og noen ukjente tidskontroller. Deltagerne blir bedømt ut ifra om de klarer å holde seg innenfor korridoren og passere tidskontrollene iht angitt tid. Etter målpasserings punkt må laget navigere gjennom et «minefelt» på vei til tilbake til flyplassen, landingen etter endt navigasjon scores live. I år vil det i tillegg bli en separat landingkonkurranse. 

Air Sports Race flys med et crew på 2 personer (Pilot + Navigatør). De med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit. Rutene er ikke for lang, beregn total flytid på rundt 40 min fra take-off til landing.

Ankomst:
Det er valgfri ankomst. Ønsker man kun å være med på konkurransen eller kun treningssamling er det fullt mulig. Første Navigasjon vil være fredag 26. mai på ettermiddagen, den er obligatorisk for å delta i NM. For unge piloter (under 26) vil NLF støtte deler av kostnadene. Mer info kommer. 

Overnatting:
På Starmoen har man mange bo-alternativer, fra telt til tømmerhytte. Man kan ta med egen mat eller bestille måltid. 

Prisliste kost & losji på Starmoen:  
For å booke, send mail til booking@ors.nlf.no (senest søndag 21. mai)

Camping: 300kr pr døgn
Dobbeltrom: 340kr pr døgn
Enkeltrom: 425kr pr døgn*
Tømmerhytter: fra 1000kr pr døgn
Frokost: 140kr
Lunsj: 170kr
Middag: 240kr (Festmiddag er inkludert i deltakeravgiften)

Foreløpig program:
Torsdag 25:       Treningssamling / Sosialt Samvær
Fredag 26:         Treningssamling / 1. Navigasjonskonkurranse
Lørdag 27:        Navigasjon 2. + Landingskonkurranse +  Festmiddag/Premieutdeling
Søndag 28:        Avreise / Reservedag 

Obligatorisk deltageravgift for deltakelse i NM kr 500,- pr crew. (inkluderer festmiddag)

Påmelding

Spørsmål? Send mail til Jone: jone.r.mathisen@gmail.com