Luftsport / Nyheter / 2024 / Amund er fra nå NLF CAO sin Continuing Airworthiness Manager
Amund Doksrud, Foto: Kine Beate Sagbråten Nygård
Amund Doksrud, Foto: Kine Beate Sagbråten Nygård

Amund er fra nå NLF CAO sin Continuing Airworthiness Manager

Amund Doksrud er fra og med i dag NLF CAO sin nye Continuing Airworthiness Manager. Luftfarten er full av mange forkortelser og vanskelige ord, men kort fortalt betyr dette at Amund nå formelt har overtatt alle rollene Einar Bjørnebekk hadde i NLF CAO. Einar har i dag hatt sin siste arbeidsdag som ansatt i NLF.

Det blir med andre ord ingen opphold i tjenestene levert av NLF CAO, og alt fortsetter som før. Amund er selvfølgelig også fortsatt flyteknisk fagsjef.

Vi vil ønske Einar lykke til med pensjonisttilværelsen og takker han for innsatsen. Samtidig gratulerer vi Amund med sin nye rolle!

Hva betyr forkortelsene?

CAO

CAO står for Combined Airworthiness Organisation, og betyr i praksis at samme organisasjon kan stå for både overvåking av vedlikehold og utførelsen av vedlikehold. Dette er mulig så lenge det holdes innenfor EASA Part ML (MTOM ikke over 2730 kg. ikke turbin, etc.).

For NLF CAO sin del er det kun overvåkingen som er aktuelt.

For fly som f.eks er over MTOM 2730 kg. på er det EASA Part M som gjelder.
Da må overvåking/planlegging gjøres av CAMO (Continuing Airworthiness Maintenance Organisation), mens vedlikeholdet utføret av et Part 145 godkjent verksted.

CAM

CAM står for Continuing Airworthiness Manager, og er den personen som har ansvaret i CAO.