Luftsport / Nyheter / 2024 / EHPU AGM 2024
EHPU AGM 2024
EHPU AGM 2024

EHPU AGM 2024

EHPU (den Europeiske Hang- og Paraglider Unionen) avholdt sitt årsmøte i Wien 3.februar 2024

EHPUs årsmøte blir tradisjonelt arrangert i den sittende presidentens hjemland. I år var Østerrike vertskap for møtet som ble avholdt lørdag 3.februar i Wien.

EHPU har frem til i år bestått av 21 nasjoner, men økte i 2024 til 22 da Polen i år ble opptatt som medlem. 18 av nasjonene var representert på møtet i Wien. Norge var representert med fagsjef Trond Nilsen.

På agendaen var det mange faste saker som oppdatering fra EAS (Europe Air Sports) om deres arbeide med U-space og elektronisk synlighet, fra luftromsrepresentanten om luftrom selvsagt og fra luftdyktighetsrepresentanten om utstyr og arbeidet som foregår i WG6 med fokus på standarden for paragliderseler EN 1651.
Her ligger det an til at det blir krav om at alle seler der lårstroppene skjules ved innspenning, må ha et system som gjør at man ikke kan falle ut selv om man glemmer å spenne lårstropper. Svært mange seler har i dag dette, men det hadde blitt utelatt på en del lettvektsutstyr.
Den spanske representanten informerte om innstramninger i Spania som følge av flere nærkontakt hendelser mellom hang-/paraglider og kommersiell luftfart.
Karl Slezak fra DHV orienterte om status på den felleseuropeiske hendelsesdatabasen FIDA. NLF har gjort en oversettelsesjobb i denne slik at man kan legge inn rapport her på norsk om man ønsker. På sikt jobbes det mot en integrasjon mot NLFs OBSREG system.

Presidentklubben ble overlevert til Jean-Yves Squifflet fra Belgia som vil være vert for EHPUs årsmøte i 2025.

Møtet gir også rike muligheter til å diskutere utfordringer med kolleger fra hele Europa, sosial omgang og et tradisjonsrikt seminar om skotske drikkevarer.