Luftsport / Nyheter / 2024 / Kontingenter for 2024 er sendt ut

Kontingenter for 2024 er sendt ut

Kontingentene for medmelskap i modellflyklubbene 2024 ble sendt ut til alle medlemmer den 15. og 16. januar. Nytt i år er at medlemsbladet MI koster 140 kr pr. år.

For de fleste kom kontingenten for 2024 som e-faktura direkte til din nettbank slik som i fjor. Avsender er BUYPASS, som er Idrettsforbundets betalingspartner. Ved å gå inn i nettbanken ser du hva fakturaen gjelder. Hvis du ikke har mottatt E-faktura vil du finne kontingentfakturaen i Min idrett.

Hvis du kan motta fakturaer i Vipps kan du også oppleve at fakturaen kommer der. Hvis du betaler med Vipps, sjekk da at du ikke betaler dobbelt med både Vipps og E-faktura.

Forfall er 31. januar.

Ved utsendelse ble dessverre forfallsdato satt feil til 7 dager fra fakturadato. Rett forfallsdato skal være 31. januar. Dersom du betalte kontingenten din i fjor regnes du som medlem fram til og med 31. januar. Du kan endre forfall i nettbanken din.

I februar vil vi sende purringer på e-post til de som ikke har betalt, men det tilkommer aldri noe purregebyr. Dersom du betaler etter 31. januar må du være oppmerksom på at du kan gå glipp av utgaver av medlemsbladet, og at du ikke har gyldig forsikring før kontingenten er betalt. Vi har dessverre ikke mulighet til å ettersende tidligere utgaver av medlemsbladet dersom du betaler etter forfall 31. januar.

Fra 2024 koster MI 140 kroner i året.

Bladet er obligatorisk, så det kan ikke velges bort. Avgiften ble bestemt innført av Seksjonsmøtet i 2023, for å kompensere for en stor økning i kostnader for trykk og distribusjon. Ordningen kan først bli tatt opp til ny vurdering på Seksjonsmøtet i 2025.

Endringer i medlemskapet?

Hvis du for eksempel skal bytte klubb gjør du det i Min idrett. Dersom du gjør endringer vil fakturaen bli kreditert (sjekk at den forsvinner fra nettbanken, hvis ikke må du slette den selv), og det vil bli generert en ny faktura i løpet av en dag eller to. Du må IKKE delbetale faktura du har fått, eller endre beløp på fakturaen. 

Dersom du skal endre medlemskategori til f.eks. støttemedlem må dette gjøres av medlemsservice i NLF (e-post: post@nlf.no).

Kompetansebevis (tidligere kalt lisenser)

I forbindelse med utsendelse av kontingent er det erfaringsmessig mange spør etter sine A-bevis, B-bevis eller FAI sportslisenser. Disse har i utgangspunktet ikke noe med medlemskontingenten din å gjøre. Du finner dine aktive kompetansebevis under "Se min kompetanse" i Min idrett. Dersom de er gyldige (ikke gått ut på dato) behøver du IKKE foreta deg noe. A-bevis er livsvarig og vil ikke gå ut på dato så lenge du er medlem. B-bevis, instruktørbevis og Sportslisens gjelder i 3 år om gangen. Dersom de må fornyes, finner du informasjon om det her.

Ved utstedelse eller fornyelse av kompetansebevis påløper gebyr på 200,- for B-bevis, og/eller I1, og 85,- for A-bevis, sportslisens og I2. Disse betales i Min idrett. Dersom du ikke har noen faktura for fornyelse/utstedelse av kompetansebevis for modellfly i Min idrett behøver du ikke å etterlyse det.

Gå ikke glipp av Elefun-rabatten

Husk at du får 10 % rabatt på det meste hos Elefun.no (og i butikken i Grimstad) men at det forutsetter betalt kontingent. Betal i god tid før du skal handle inn utstyr til kommende sesong :-)