Luftsport / Nyheter / 2024 / Seilflyteknisk samling 2024
lak.jpg

Seilflyteknisk samling 2024

Seilflyseksjonen innbyr til seilflyteknisk weekend på Ole Reistad Senter, Elverum helgen 3.-4. februar 2024. Denne gangen går vi tilbake til røttene og tar opp hansken etter de gode gamle seilflytekniske samlingene vi hadde. Siste flytekniske samling ble avholdt rett før Covid og pandemien slo til i 2020 og var da et felles NLF-arrangement. Mange har savnet samlingen på Starmoen og Ole Reistad Senter og i år er vi tilbake!

Vi tenker også at vi skal tilbake til en rendyrket seilflyfaglig agenda og med fokus selvsagt på det seilflytekniske. Samlingen vil fortsatt være relevant for seilflyteknisk personell og klubbenes tekniske ledere, hvor det ikke er noen forutsetning at personen er tekniker. I den grad vi har kapasitet er det også åpent for private flyeiere som vil lære mer om seilflyvedlikehold.

 

Den faglige delen av kurset starter lørdag kl. 10.00 og avsluttes søndag senest kl 15:00.

Weekendopphold fra fredag til søndag inkludert deltakelse på samlingen og alle måltider (frokost, lunsj, middag inkl kaffepauser) koster 1990kr. Overnatting skjer i internatet og hytter og alle måltider inntas på seilflysenteret.

 

Vi setter nå sammen et program bestående av følgende elementer (detaljprogram kommer):

Presentasjon av ny flyteknisk fagsjef Amund Doksrud, fra CAMO til CAO, oppdatering på regler og retningslinjer, Part 66 sertifikater, SAM vedlikeholdsprogram inkl SAM app, Pilot Owner Maintenance for klubb og private, vedlikehold av diverse utsyr og komponenter, erfaring med større vedlikehold, EASA og feilmontering av seilfly, vedlikehold av el-motorer, ny vedlikeholdshåndbok, rapporter med tekniske feil. Ta gjerne med instrumenter for testing og opplæring i bruk av kalibreringsutsyr

 

Påmelding til S/NLF innen 1. februar 2024 ved telefon eller e-post til:
Steinar Øksenholt 99 57 75 98 / snlf@nlf.no / steinar.oksenholt@nlf.no