Luftsport / Nyheter / 2024 / «Skjer ikke meg» - 100 klubber har hatt Førstehjelpskurs!
forstehjelp.jpg

«Skjer ikke meg» - 100 klubber har hatt Førstehjelpskurs!

NLF vil fortsatt tilby sine klubber et GRATIS førstehjelpskurs. Det skjer ikke oss, tenker du kanskje. Men dessverre er det slik at vi aldri vet når, hvor eller hvem som virkelig vil kunne ha behov for hjelp der og da! Som aktiv klubb, så er det et ønske fra oss i NLF at man er «føre var» med å ta en gjennomgang av klubbens førstehjelpsutstyr, grunnkunnskaper og handlingsplan ved en ulykke. Bruk klubbkveldene til gratis kompetanseheving. Vår Aktivitetskonsulent Tom Brien stiller opp så sant det passer på deres klubb med et 3-timers kurs. Tom er utdannet ambulansearbeider og har lang fartstid i luftsporten, slik at han kan relatere dette inn i våre aktiviteter.

Vi nærmer oss nå 100 klubbbesøk med fokus på sikkerhet, kompetanse og oppfrisking. Disse klubbene har uten tvil vært fornøyd med å sette av 3 timer en kveld, friske opp, lære noe nytt og ikke minst gå igjennom klubbens utstyr og planer.

Det har vært mellom 15 – 25 deltagere på disse kveldene, hvor det har vært gode , konstruktive og faglige drøftinger. 15 lag/klubber har også investert i egen hjertestarter, som NLF har ordnet god innkjøpspris på. Gjennomgang av disse har blitt gjort på samme kurs.

Hva krever NLF av dere som klubb for å kunne gjennomføre et slikt kurs?

Vi har satt et minimumskrav på 10 deltagere og at klubben stiller med lokaler og projektor/TV. NLF tar med seg utstyr, evt vi avtaler hva vi vil trenge og kan lånes lokalt. Disse kveldene er en del av NLF sikkerhetspolitikk, slik at kurset er helt gratis for våre klubber/lag.

Som nevnt har vi nå passert 100 klubber som har gjennomført kurs og eller tatt oppfriskningskurs, og vi vil også for 2025 tilby våre klubber/lag en slik kveld. Målet er at vi passerer 120 i løpet av 2025.

Bruk lavsesong, mørke kvelder eller fagdager til dette, eller når sesongen er i gang, lyse kvelder med grill og 3 timer førstehjelp. Ta kontakt med NLF sin aktivitetskonsulent og book inn for 2025. Dessverre er det fult ut dette året!