Luftsport / Nyheter / 2024 / Speedgliderulykke Raundalen 21.09.2024

Speedgliderulykke Raundalen 21.09.2024

Det er alltid like trist når en luftsportsutøver ble revet fra oss og mange undrer nok kanskje på hvorfor det denne gangen har vært så stille fra NLF.

Det er flere årsaker til det. Den primære er fordi NLF ikke ble varslet om ulykken hverken fra noen av våre medlemmer eller noen av redningsetatene slik vi normalt blir. Vi har derfor ikke hatt noen informasjon å gi. Vi fikk også indikasjoner om at den omkomne ikke var medlem i HPS-seksjonen.

I dag har Politiet frigitt navnet på den omkomne og vi fikk dermed bekreftet at han hverken var eller har vært medlem av HPS og heller ikke tatt SPG kurs i regi av en NLF-klubb. De øvrige flygerne som var til stede har heller ikke gitt seg til kjenne, så vi vet heller ikke om disse er medlemmer med aktive flygebevis.

Da dette ikke var et av våre medlemmer vil det ikke ble nedsatt en undersøkelseskommisjon, men vi vil selvsagt bistå Politiet i deres etterforskning om det er ønsket. En av de primære hensiktene med å nedsette en undersøkelskommisjon er å forsøke å trekke lærdom av ulykken, men ved operasjoner utenfor vårt sikkerhetssystem, er ikke det hensiktsmessig.

På samme måte som når et medlem omkommer vil vi av hensyn til de pårørende, venner og andre som var til stede, ber vi om at alle avstår fra spekulasjoner på sosiale media.