Luftsport / Nyheter / 2024 / Steffen Steffensen ble norgesmester i ballongflyging
Vinnerlaget ser vi helt til høyre, foto: Rebecca Hansen
Vinnerlaget ser vi helt til høyre, foto: Rebecca Hansen

Steffen Steffensen ble norgesmester i ballongflyging

Ballongseksjonen arrangerte NM i ballongflyging 6.- 8.- september på Hamar.  Det var rekordstor deltakelse med hele 7 ballonger. Det er kun utstedt 12 norske ballongsertifikater. En NM-deltakelse på hele 60 % er det nok ikke så mange norske idretter som kan vise til. To norske sertifikatinnehavere, som av ulike grunner ikke hadde anledning til å delta, valgte å fly med andre deltakere. Norgesmesterskapet samlet dermed hele 75% av de norske pilotene.


Vinnerlaget rett før siste flyging, foto: Reidar Bratsberg

Det var planlagt med flygninger morgen og kveld begge dager. Dessverre ble begge morgenflygningene kansellert på grunn av tåke. De to ettermiddagsflygningene ble gjennomført med til sammen 5 oppgaver.  Steffen Steffensen vant to av oppgavene, og vant norgesmesterskapet med god margin


Foto: Tora Lindqvist Tangen

Hamar Kommune støttet norgesmesterskapet noe økonomisk og la til rette for at mesterskapet kunne benytte torget og en mange andre plasser i kommunen til start og oppgavemål. Noen bønder i Hamardistriktet fikk nok gleden av å få en landende ballong på besøk. Ballongene ble tattgodt imot, og det er nok sannsynlig at det også i fremtiden vil bli arrangert NM i samme distriktet. Av de mange frivillige som gjorde arrangementet mulig var en del fra ballongmiljøet, men det var også en del lokale som ønsket å gjøre en innsats. Stor takk til alle sammen.


Foto: Tora Lindqvist Tangen

Ballongseksjonen setter stor pris på luftsportspresidentens store engasjement for Luftsportforbundets minste seksjon. Rebecca Hansen var med oss hele helgen. Hun var leder av juryen, jobbet som frivillig og kastet glans over premieutdelingen.

Vi gleder oss allerede til neste NM.


Foto: Tora Lindqvist Tangen

Vinnerlaget