Luftsport / Nyheter / 2024 / Viktig informasjon angående innsending av legeerklæring for sportsflygere
Foto: Lars Brede Grøndahl
Foto: Lars Brede Grøndahl

Viktig informasjon angående innsending av legeerklæring for sportsflygere

Sportsflygere som gjennomfører legeundersøkelse i tråd med BSL C1-2 og C1-3 må heretter sende inn komplett og fullstendig dokumentasjon på legeundersøkelsen som brevpost til NLF. E-post blir ikke akseptert, og vil slettes uten behandling.

Sportsflygere som har tatt legeundersøkelse hos en flylege, og fått utstedt LAPL-medical (eller høyere) kan som før sende dette inn som e-post til post@nlf.no.

Husk å få alt riktig med en gang

Konvolutten skal være lukket av legen og skal inneholde fullstendig dokumentasjon fra legeundersøkelsen samt egenerklæringen. Konvolutten skal være utfylt komplett, med stempel og signatur fra legen, og dato for undersøkelsen. Ufullstendig utfylt dokumentasjon vil bli sendt i retur til avsender, så ta en sjekk at alt er komplett FØR du forlater legekontoret!

Husk at det er ditt ansvar å få gjennomført dette i tide til du skal fly.

Hvorfor gjør dere det så vanskelig?

Regelverket vi må forholde oss til er meget spesifikt, og der står det forklart i detalj hvordan dette skal gjøres.

Like viktig som det, er helseopplysninger regnet som sensitive personopplysninger. Og det stilles strenge krav til behandlingen av slikt. NLF sitt e-postarkiv oppfyller ingen av disse kravene.

Vi har vært en del mer fleksibel enn vi egentlig kan være på dette punktet, derfor er vi dessverre nødt til å stramme inn litt nå.