Luftsport / Nyheter / 2024 / Voss Fallskjermklubb er truet med utkastelse fra Bømoen
53145066587_2a5a887b04_o.jpg

Voss Fallskjermklubb er truet med utkastelse fra Bømoen

For et par uker siden mottok Voss Fallskjermklubb brev fra Hordaland Tingrett, hvor Bømoen AS stevner Voss Fallskjermklubb med krav om umiddelbar tvangsfraviking fra klubbens tomt. En tomt klubben har disponert i 47 år. Det er ikke bare fallskjermklubben som er truet på Bømoen, men all aktivitet. Bømoen blir et viktig tema på Luftsportstyrets møte i slutten av måneden.

Konflikten på Bømoen har vært langvarig, men nå begynner kostnadene å bli høye for fallskjermklubben. Derfor har de opprettet en Spleis for å dekke alle advokatkutgiftene (se lenke).

Voss og Bømoen er for mange kjent nettopp på grunn av luftsporten, her er flesteparten av våre seksjoner representert - og flere av våre klubber er direkte eller indirekte berørt av denne komplekse saken.

Dessverre er det mange saker som dette nå, hvor våre idrettsanlegg er truet. Det kan virke som politikerne glemmer at flyplasser er våre fotballbaner. Og vi vet at der det er lett å legge ned en småflyplass, er det nærmest umulig å bygge en ny. Derfor er dette høyt prioriterte saker for NLF, selv om det ikke alltid er så synlig at vi jobber med det.