NLF / Forbund / Mariann fløy solo ett år etter ulykken
Torkell

Mariann fløy solo ett år etter ulykken

Mariann Moen har fløyet første solo og kom i lufta igjen! Her sammen med ektemannen Tor Erik, sønnen Kristian og flyinstruktøren Øyvind Thomassen på Starmoen. Foto: Espen Aarhus

Ifjor ble Mariann Moen (36) lam fra brystet og ned etter en ulykke. Fredag 10. august fløy hun solo i seilfly for første gang som del av NLFs prosjekt "Tilrettelagt luftsport", og hun er dermed Norges første kvinnelige rullestolbruker som flyr seilfly alene.  

Mariann Moen knakk ryggen da hun falt ned fra et tre etter en hanggliderlanding som ikke gikk helt etter planen. Allerede på sykehuset fikk hun et seilflysertifikat av ektemannen Tor Erik Moen, og drømmen om å komme i lufta igjen var så stor at hun takket ja.

Nå har hun lært seg å fly og fløy første solotur fra Ole Reistad Senter på Starmoen ved Elverum fredag 10. august. Historien har allerede vært fortalt i media, se lenker nedenfor. 

Nominert til Gullegget

Prosjektet "Tilrettelagt luftsport" som handler om å gi rullestolbrukere tilgang til seilflysporten er nå nominert til Gullegget. ExtraStiftelsen deler ut en hedersbevisning årlig, og i år skal prisen gå til et avsluttet rehabiliteringsprosjekt.

– Vinneren av Gullegget får en statuett og et pengebeløp på 100 000 kroner, og i år er prosjektet "Tilrettelagt luftsport" nominert, forteller Maria Hildebrand, Rådgiver Folkehelse i Norges Idrettsforbund til NLF i en e-post. 

Les mer om Mariann Moens historie her: http://www.ostlendingen.no/nyheter/elverum/mariann-floy-solo-1.7487054

Se reportasje på NRK her: http://nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.8224450