GPS-jamming under sports-NM

NLF / Forum / GPS-jamming under sports-NM

Jeg ser at forsvaret tenker å bedrive jamming av GPS-signalene under sports-NM (og strekkurset). (http://www.flynytt.no/nyheter_reader/items/obs-med-gps-i-juni.html) En ting er at de fleste bruker GPS til navigasjon, men enda viktigere er at loggerene er helt avhengige av å ha kontinuerlig GPS-tilgang.

Er det noen som har oversikt over hvilke følger GPS-jammingen faktisk vil ha for avholdelse av sports-NM? Vil det i det hele tatt være mulig å avholde en konkurranse om det er stor fare for at GPS vil være utilgjengelig hvertfall deler av tiden?

Ingar F Pedersens bilde

I følge den informasjonen vi har fått inn her på kontoret så skal jammingen skje i området rundt Ørlandet flystasjon. Forsvaret "antar" en rekkevidde på 30-40 NM. Dersom dette er riktig burde Sports NM kunne gå greit med mindre vi blir sendt skikkelig langt oppimellom, og vi er normalt ikke så veldig plaget med det i Sports NM... :-)

 

Ingar

Steinar Øksenholts bilde

S/NLF har vært i kontakt med FOH/LUFTOPS og fått forsikringer om at jammingen ikke skal "plage" oss og vår aktivitet. NM Sportsklasse går som normalt. Velkommen!

Arne Martin Güettlers bilde

Godt å vite, takk!