Vil du trackes under NM og Norgescup, eller ...

NLF / Forum / Vil du trackes under NM og Norgescup, eller ...

SPOT er en peronlig "sikkerhetstracker" som kan redde en havart seilflyger langt inne i fjellheimen, eller en uheldig seiler på et forblæåst skjær... uavhengig av mobilnettet ( kun satelittbasert) se http://findmespot.com
Allerede flyr flere piloter som skal delta i NM med SPOT festet til fallskjærmen. Flere har vist interesse i å skaffe seg SPOT.

En sekundær effekt er at vi kan hvis ønskelig trackes på enhver flight - eller utvalgte, igjennom sesongen på nettet

Beste pris er per dato hos www.gpscity.com i USA ca 1250 kroner med moms + frakt, ergo dess flere som bestiller sammen dess billigere. Årsabbonnement med tracking er 179 Euro.  (Et alternativt produkt er Delorme inreach devices. Denne er litt mer klumpete, koster mer men har mulighet for kortidabbonnement)

XO Avionics ( som IKKE selger SPOT) har valgt å sponset en "felles" side hvor vi i tillegg kan publisere oppgaver: http://www.hawketracking.org/norway/files/tracking.htm
Alle med SPOT eller Delorme, kan hvis de ønsker vil bli synlige på denne siden under enhver flyging eller utvalgte flyginger for eks. NM.

Oppgaver vil bli lagt ut for NM og i tillegg for noen NC konkurranser.

Vi har også kontakt med folkene bak det nederlandske siten http://www.glidertracking.com/en/  De har i tillegg inkludert ADS-B tracking. Siste uke har de visualisert det nederlandske mesterskapet. På sikt ser vi for oss å dele norske data på denne siten. den første ADS-B stasjonen for norske seilfly blir montert på Klanten  i løpet av et par uker. Den vi vise seilfly med Mode-S transpondere tilkoplet ADS-B data innefor opptil 300 KM i radius avhengig av flyenes høyde og sendestyrke. Dess høyere dess bedre rekkevidde. Slike fly er allerede synlige på siter som flightradar24.com, da i herlig blanding med SAS og Norwegian med flere.

 

Interessert? Ta kontakt med Lars Rune Bjørnevik i UKK, eller Ole Baartvedt i XO Avioincs (www.xoavionics.com)