Luftsport / Seksjoner / Fallskjerm / Bli Fallskjermhopper

Bli Fallskjermhopper

Hvordan bli fallskjermhopper

Hvis du ønsker å bli fallskjermhopper, må du gjennomføre en fallskjermutdanning. Du kan enten ta et line-kurs eller et AFF-kurs. Denne grunnleggende utdanningen er det fallskjermklubbene som står for. Derfor kan du kontakte en av våre klubber og de kan gi deg informasjon om når og hvor det holdes kurs.

Linekurs.

Kurset inneholder en teoridel og en praktisk hoppdel. De første hoppene gjennomføres slik at skjermen utløses av en line som er festet til flyet Utspranget skjer i 3.500 fot (ca 1000 meter). Du må gjennomføre 6 godkjente linehopp før du er klar for å hoppe frittfall, dvs. at du selv utløser fallskjermen. Du må deretter gjennom en progresjonsplan der du gradvis øker tiden opp mot 60 sekunder i fritt fall. Etter endt og godkjent progresjon, minimum 24 hopp, vil du få utstedt et A-sertifikat som selvstendig fallskjermhopper.

AFF-kurs (akselerert fritt fall).

Fem av våre klubber tilbyr AFF-kurs. Som linekurset inneholder det en teoridel og en praktisk hoppdel. Forskjellen mellom line- og AFF-kurs er at du under AFF-utdanningen starter direkte med 50 sekunder i fritt fall fra 12 500 fot (ca 4.000 meter), der du på de første utsprangene hopper sammen med to instruktører. Etter endt kurs, minimum 20 hopp, vil du få utstedt et A-sertifikat som selvstendig fallskjermhopper.  AFF-kurset regnes som den mest effektive utdanningsformen. Om du setter av en uke til å gå kurs, kan du oppnå status som selvstendig hopper ila. seks dager.

Tandemhopp

Flere av våre klubber tilbyr også tandemhopp. Tandemhopp er den enkleste måte å oppleve sitt første fallskjermhopp på. I all enkelhet betyr det at du blir forsvarlig spent fast foran en erfaren fallskjermhopper, en tandeminstruktør. Du slipper å tenke så mye på utførelsen av hoppet og kan nyte ca. 30 - 40 sekunder i fritt fall før instruktøren åpner fallskjermen. Deretter flyr dere under skjermen i 5 - 6 minutter. Da kan du også få være med på å styre fallskjermen. Tandeminstruktøren veileder deg gjennom nødvendig teknikk. Du trenger en halv times gjennomgang av sikkerhet, utstyr og teknikk på bakken før du kan kaste dere ut i en ny og spennende opplevelse. Tandemhopp kan være et alternativ for deg som ønsker å prøve fallskjermhopping før du velger å gå line- eller AFF-kurs.

Gå til oversikt over klubber