NLF / Motorfly / Air Navigation Race (ANR) i Bergen mandag 5.juni (2.pinsedag) 2017
Santiago Amengual

Air Navigation Race (ANR) i Bergen mandag 5.juni (2.pinsedag) 2017

Bergen Open ANR

Air Navigation Race (ANR) i Bergen mandag 5.juni (2.pinsedag) 2017

Bergen Aero Klubb inviterer til åpent mesterskap i Air Navigation Race på Bergen Lufthavn, Flesland mandag 5.juni 2017.  Arrangementet starter kl.0900, men det er mulig for utenbys deltagere å ankomme senere på dagen da det vil bli starter fortløpende gjennom hele dagen.

Avslutning kl.1800 med premieutdeling og dermed god tid for folk å fly hjem etter konkurransen.  

ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor.  Korridoren er godt merket på kartet som man får utlevert før avgang.  Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren.  Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid. 

Hastigheten det flys på er 80 knop og man får en beregnet tid på ruten slik at man må passe på å ikke fly for raskt eller for sakte.  Kommer man før eller etter den beregnede tiden over mål så får man prikker etter antall sekunder avvik.

ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør).  I Bergen Open vil man på samme flygning fly 2 ruter etter hverandre på max 30 minutter tilsammen og den med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit.

Konkurransen er åpen for alle piloter og man trenger ingen forkunnskaper.  Dette er første nasjonale konkurranse som arrangeres i Norge, så her stiller de fleste på scratch ved start.  Det er ingen påmeldingsavgift.

Påmelding sendes til Kurt Norevik på e-post kurt@norevik.no , evt på tlf. 98268520.

 

Velkommen til Bergen.

 

Med luftig hilsen

Konkurransekomitéen

Bergen Aero Klubb