Luftsport / Nyheter / 2024 / Du leser vel OBSREG? Hvis ikke går du glipp av viktig sikkerhetsinfo!
E700.jpeg

Du leser vel OBSREG? Hvis ikke går du glipp av viktig sikkerhetsinfo!

I OBSREG publiseres hendelser fra modellflymiljøet, som vi alle kan lære noe av. Klubber og enkeltmedlemmer rapporterer hendelser på løpende bånd, og DU som er medlem har tilgang til å lese om hendelsene.

Her finner du rapportene

Alle medlemmer har tilgang til OBSREG. Du går inn på app.nlf.no og logger på med din Min idrett-bruker. Der kan du lese rapporter fra alle seksjoner, og nederst på siden finner du modellflyrapportene.

Hvem kan legge inn?

Alle medlemmer kan legge inn observasjoner og hendelser. Du kan være observatør eller deltaktig i hendelsen, det spiller ingen rolle. Du som rapporterer er IKKE anonym for NLF, men alle rapportene blir anonymisert før publisering. Enkelte saker der personer kan gjenkjennes på bakgrunn av informasjon i saken kan bli holdt interne nettopp av den grunn.
Her finner du informasjon om hvordan bruke OBSREG.

Hva skal rapporteres?

Det har EU bestemt – det er fire ulike kategorier av hendelser som er rapporteringspliktige og det er felles for all luftfart. NLF har laget en norsk veileder for dette her.

Hva er konsekvensene av å rapportere?

Det får ingen negative konsekvenser for deg som rapporterer. Som rapportør har du faktisk et vern mot å bli straffet. Det er noen begrensninger, som du kan lese om i Modellflyhåndboka pkt 4.5.1.

Men dersom en hendelse som er rapporteringspliktig ikke meldes inn, kan både du og NLF få konsekvenser av det. I verste fall kan NLF miste godkjenningen av sikkerhetssystemet Modellflyhåndboka.

3 kjappe tips til god OBSREG-bruk:

1) Snakk! ...om rapportene på flystripa og på klubbmøter
2) Tenk! ...kunne dette hendt meg? Eller her hos oss?
3) Lære! ...målet med OBSREG er å lære av erfaringer