Luftsport / Nyheter / 2024 / Luftsportsuka 2024
IMG_7080.JPG

Luftsportsuka 2024

Forrige uke ble Luftsportsuka gjennomført på rikssenteret vårt på Starmoen. Her var det deltagere fra flere nordiske land, modellfly, motorfly, sportsfly, seilfly, fallskjermhoppere, varmluftsballong, paramotor, flyshow, hangarkino og konsert. Med andre ord var alle våre luftsportaktiviteter representert denne uka.

Luftsportsuka startet med Norgesmesterskap i luftakrobatikk, hvor Ulrik Hasle ble Norgesmester. Etter en treningsdag fortsatte det med Nordisk Mesterskap i presisjonsflyging, hvor Jip Verwer og Felix Joelsson ble nordiske mestere. Underveis har også Luftfartstilsynet gjennomført tester av elektronisk synlighet.

Dessverre ble luftsportmiljøet rammet av to alvorlige ulykker i Midt-Norge i løpet av denne uka. Våre tanker går til de pårørende. Vi har ingen å miste. NLF ønsker å rose klubbene for hvordan de har sørget for å ivareta sine medlemmer og de nærmeste.

Starmoen sett fra lufta, foto: Kristian Karset Broen

Mer eller mindre hele uka ble det fløyet modellfly, og mot slutten også sluppet ut flere hoppere fra fallskjermflyet. Besøkende fikk være med på passasjerturer i et stort utvalg forskjellige fly.

Foto: Kristian Karset Broen

På tross av dystre værmeldinger, og noen våte kvelder, ble det allikevel massevis av luftsportsaktiviteter hver eneste dag hele uka. Flere hadde tatt luftveien til Luftsportsuka, og mange sov også i telt under egen vinge. Kan det bli bedre?

Foto: Kristian Karset Broen

Inne i hangaren ble det plass til både hangarkino med Top Gun: Maverick, og konserter. Ikke samtidig, selvfølgelig. Da gjorde det fint lite at det kom litt regnvær på kveldene. Den gode stemningen fortsatte bare på innsiden.

Foto: Kristian Karset Broen

Det er mange som har stått på dag og natt for at dette skal la seg gjennomføre, så vi ønsker å rette en stor takk til dere alle! Spesielt takk til Luftsportsukegeneral Tom Brien, og Starmoens vert og vertinne, Steinar og Kine - uten dere hadde dette vært umulig. Takk også til alle dere som deltok og gjorde dette til en fantastisk uke på Starmoen!

Nå er det bare å glede seg til Luftsportsuka neste år!