Luftsport / Nyheter / 2024 / Vellykket Sailplane Grand Prix på Starmoen
444485901_463522029539883_6730343811862786339_n.jpg

Vellykket Sailplane Grand Prix på Starmoen

Forrige uke arrangerte NLF og seilflyseksjonen Sailplane Grand Prix for første gang, hvor 17 deltagere konkurrerte gjennom uka i håp om å til slutt havne på toppen av resultatlista. Både deltagere og stab har imponert stort! De to på topp er garantert plass i finalen neste år. Vår egen Arne Martin Güettler fikk like mange poeng som andreplassen, men endte på en tredjeplass.

Staben med leder for seilflysenteret, Steinar Øksenholt, vertinne, Kine Beate Sagbråten Nygård og Arild Solbakken i spissen har stått på bokstavelig talt dag og natt for å få dette til.

Bakketjeneste, bakkemannskap, slepeflygere, piloter og alle andre involverte har jobbet hardt og hele tiden med et smil.

Hver dag startet med en morgenbriefing, hvor tema som dagens vær, dagens luftrom (NOTAM, etc.) og dagens oppgave ble gjennomgått. Her var det også viet tid til dagens sikkerhetstema.

Fellesskapet er viktig

Selv om dette er en konkurranse, viser alle pilotene stor omsorg for hverandre og hjelper til der de kan - selv når det er en konkurrent som trenger hjelp. Fellesskapet er på mange måter større enn konkurransen.

Og slikt blir det høy sikkerhet av også. Arrangementets hovedsponsor, forsikringsselskapet HDI, visste nok godt hva de var med på her. Flysikkerhet veide tungt under hele arrangementet, og ingen av deltagerne ville fire på sikkerheten - den var viktigere enn å vinne!

Husk å fly flyet også da

Siden vi ikke rakk å få luftrommet vi egentlig var avhengig av til konkurransestart, har staben måttet jobbe hardt for å finne alternative oppgaver (rute som skal flys), som unngår kontrollert luftrom. Flere av rutene har gått gjennom landskap som er imponerende for en seilflyger fra Tyskland, Australia og andre land vi hadde deltagere fra - så det ble nødvendig med en liten påminnelse:

Enjoy the scenery, but remember to also fly the plane


Foto: Kato Kvitne, pilot LN-GEL

Vinnerne

Vinnerne sammenlagt ble:

  1. Conrad Hartter [OT] - JS1c - 39 poeng
  2. Klaus Kalmbach [CT] - JS3 - 31 poeng
  3.  Arne Martin Güettler [MA] - JS3 RES - 31 poeng

Gratulerer både til vinnerne, deltagerne og til staben med en meget godt gjennomført konkurranse!