Luftsport / Seksjoner / Seilfly / Bli seilflyger / Introduksjonsturer

Introduksjonsturer

Introduksjonsturer

Alle seilflyklubbene tilbyr forskjellige typer introduksjonsturer der du eller noen du ønsker får oppleve hva for en fantastisk opplevelse seilflyging er. Her er noen av de vanligste typene:

Introduksjon til seilflyging

Disse turene er først og fremst lagt opp med tanke på at man tenker å starte med seilflyging og derved introduseres til hva det innebærer å fly et seilfly. Hovedfokuset er på grunnleggende forståelse av hvordan man flyr flyet. Man kan fly inntil 3 slike turer før man må melde seg inn i Norges luftsportsforbund og starte på det formelle opplæringsprogrammet. De fleste er overbevist før de har flydd tre turer og starter direkte på opplæringsprogrammet.

Gaven til han som har alt

Seilflyging byr på fantastiske opplevelser og kan være fulltreffer av en gave å gi til en person «som har alt». Gaveturer kan man vanligvis tilpasse til deres ønsker. Prisen på turene er basert på et selvkost prinsipp og prisen vil derfor avhenge av hvor høyt seilflyet slepes og lengden på flyturen. De fleste bestiller turer der man slepes til minst 1000 m høyde. Da har passasjeren god tid til se mye av området rundt flyplassen, kanskje få mulighet til å styre litt selv samt få oppleve endel mer av flyets farts- og manøvreringsmuligheter.

Opplevelsesturer ifm utdrikningslag

De fleste seilflyklubber tilbyr forskjellige typer introduksjonsturer inkludert turer tilpasset for utdrikningslag. For å kunne levere en slik tur til avtalt tid må klubben stille med endel mannskap samt holde av tid til dere kommer til flyplassen. Det er derfor viktig at man tar kontakt en del dager i forveien for å sikre en klar avtale om tid og betingelser for turen. Også her baserer prisen seg på et selvkost prinsipp og varierer med hvor høyt man sleper, hvor lenge man flyr, om man skal ha filming fra turen (dersom klubben kan tilby dette) og hvor mye mannskaper som er involvert for å få flyturen gjennomført som bestilt.

Man får ikke sitte på i seilfly om man er beruset. Tenk derfor igjennom hvordan dere vil legge opp dagen. Vi anbefaler dere derfor å prøve å få lagt flyturen tidlig på dagen. 

De fleste fly har en vektbegrensning på 110kg i passasjervekt. Dette er en konstruksjonsmessig begrensning som man må forholde seg til.

Klubbene er klare for å gi den heldige en fantastisk opplevelse og kanskje blir de til og med interessert i en ny sport.