Luftsport / Seksjoner / Seilfly / Bli Seilflyger
Jenny Skavland flyr seilfly
Jenny Skavland flyr seilfly

Bli Seilflyger

Seilflyging er en forholdsvis liten idrett og fritidssyssel. Allikevel en sport som gir utøveren de mest fantastiske opplevelser og en rekreasjon du skal lete lenge etter andre steder. På gode dager drives seilflyging langt inn over skoger og fjell, helt ute av syne for publikum.

I programmet Fritt Fall på MAX i 2012 lærte Jenny Skavlan å fly seilfly. Hun lærte faktisk å fly akrobatikk i løpet av èn sommeruke i Lunde - Telemark.

Seilflyene  kan i ren glideflukt fly fra tre til seks kilometer distanse for hver hundre meter høyde de "bruker" opp. Maksimal hastighet er  300 kilometer i timen. Det er raskere enn et vanlig privat propellfly!

Ved bruk av termisk oppdrift underveis, tilbakelegges flere hundre kilometer uten mellomlanding. En god konkurransepilot kan gjennomføre en 300 kilometer lang oppgave på omlag to timer, som tilsvarer en snitthastighet på 150 km/t - og da med opphold underveis for å utnytte oppdrift, eller "tanke" høyde som vi sier.

Du kan begynne å loggføre timer når du har fylt 15 år. Etter tilstrekkelig antall starter sammen med instruktøren, flyr du også alene med elevbevis fra denne alderen - etter en bestått praktisk prøve og med foresattes samtykke. Flygingen foregår da under tilsyn av instruktør på bakken eller i annet fly i nærheten. Du kan fly opp til eget seiflybevis når du har fylt 17 år. Med "seilflylappen" starter livet med flyging helt på egenhånd uten tilsyn av en instruktør. Et liv som rekreasjonsflyger, konkurransepilot - eller kanskje akroflyging er din greie?

 

Alt som kreves av deg for å komme igang, er at du melder deg på et kurs og liker å yte ditt beste!

Bli Seilflyger? klikk her for å gå til våre rekrutteringssider