NLF / Seilfly / Seilflyulykken i Grue - Hedmark 3. mai 2019
Steinar Øksenholt

Fredag 3. mai 2019 mottok vi den den tunge telefonen fra Politiets operasjonssentral om at  Øyvind Moe omkom i seilflyulykken sør av Kirkenær, ved Grinder i Grue kommune. Øyvind var deltaker på Norges Cup 1, Elverum Grand Prix, og fløy sitt eget fly ASH-31Mi LN-GOM ulykkesdagen. Oppgaven denne dagen gikk fra Starmoen- Netsjøen (Øst av Evenstad)- Holtet veikryss - Kirkenær og tilbake til Starmoen. OM var først over start og ledet feltet ut på oppgaven og av de ni deltakeren den eneste som fløy i den sørlige delen av oppgaven. Været var preget av ustabile luftmasser med kraftig termikk og snøbyger.

Ulykken undersøkes av Statens Havarikommisjonen, men S/NLF har også nedsatt en egen og internt granskingsgruppe som også har bistått SHT på ulykkesstedet.
SHT har publisert en foreløpig beskrivelse av ulykken i sin oppføring av pågående undersøkelser: https://www.aibn.no/Luftfart/Undersokelser/19-367

Øyvind Moe vil bisettes fra Nordberg kirke tirsdag 14. mai kl 13:00

Fra alle seilflyvenner lyser vi fred over minnet til Øyvind Moe og vil huske de mange seilflyopplevelsene vi hadde sammen.